Een basiscursus fotografie (en nog een paar dingen)

Maar dan op instagram! Steeds meer mensen kopen een ‘fancy’ camera om hem vervolgens alleen in de automatische stand te gebruiken, omdat al die instellingen nogal overweldigend kunnen zijn. Of misschien snap jij ze al wel een beetje, maar lukt het je nog niet om ze zó toe te passen dat je de foto krijgt die je voor ogen hebt. Ontzettend zonde, want je camera en jij kunnen zoveel meer! Met een beetje toewijding en veel oefenen kun je prachtige foto’s gaan maken en in elke situatie weten hoe je je camera moet instellen. Niet iedereen heeft de tijd, het geld of zin om ergens op een locatie een workshop te gaan volgen, en hóe heerlijk is het als je het gewoon thuis, op je eigen tempo kunt doen? Als je niet zelf door een saaie gebruiksaanwijzing hoeft te zwoegen en het daarmee moet doen, maar als een professional je enthousiast uitlegt hoe het werkt en je helpt met de oefeningen? Hoe fijn, als iemand je opdrachten nakijkt en tips geeft en dat allemaal gewoon vanaf je eigen bank?

WAAROM IK?

Door de jaren heen heb ik als fotograaf regelmatig workshops en mentoring gegeven. Één op één, in groepjes met informele setting en bij bedrijven. Van KPN tot de medewerkers van Miss Lipgloss en individuen; ik vertelde meer over de basis van fotografie, editen, werken met je model, en hielp mensen op weg die meer uit hun fotografie wilden halen. Zelf run ik al ruim elf jaar mijn eigen onderneming als fotografe en maakte ik honderden klanten blij met mooie foto’s. Van bruiloften tot portretten, lifestylebeelden voor meerdere kookboeken, blogs, sfeerbeelden voor internationale bedrijven en publicaties in tijdschriften. Naast mijn passie voor fotografie vind ik het ook ontzettend leuk om met mensen te werken en ze op weg te helpen, dingen te leren. Dit doe ik nog steeds via workshops en individuele mentoring, maar op deze manier hoop ik het toegankelijker te maken en nog meer mensen te helpen toffe foto’s te maken!

Fotografeer jij nog in de automatische stand? Zijn je foto’s vaak nog te donker? Krijg je ze niet zo mooi scherp en zacht als je zou willen? Blijven je foto’s een beetje standaard en wil je je veel meer kunnen focussen op je creatieve ideeën? In deze cursus neem ik je mee langs alle belangrijke instellingen en andere inzichten waarmee je van een gewone foto een topfoto maakt. Natuurlijk komen de De Grote Drie voorbij: sluitertijd, diafragma en ISO waardes, maar we gaan het ook hebben over (en oefenen met) scherpstellen, kadering, werken met je model, lichtgebruik en meer. Na deze cursus fotografeer jij niet meer in de automatische stand, waarin je camera bepaalt hoe de foto er uiteindelijk uit ziet, maar bepaal je dat zelf! En het allermooiste? Je hoeft er niet eens meer echt over na te denken!

Wat krijg je?

Een gebruiksaanwijzing van een camera is over het algemeen saaie, droge kost. Daarnaast vertelt die je alleen welk knopje wat instelt, maar niet hoe je die instellingen gebruikt en combineert zodat je precies de foto krijgt die je wilt! Een mooie foto ontstaat door allerlei factoren, maar de instellingen begrijpen en kunnen toepassen is het begin. De basis. En daar ga ik jou dolenthousiast over maken! Voor € 59 krijg je:

  • Onbeperkt toegang tot het besloten instagramaccount van The Fancy Camera met alle informatie t.a.t. beschikbaar om op je eigen tempo door te nemen en terug te kijken;

  • Na de intro gaan we aan de slag met 11 modules, allemaal vol informatieve, ondertitelde stories (meer dan 200!) en oefeningen om zelf toe te gaan passen;

  • Ook de feed zal steeds voller komen te staan met informatieve en leuke posts,  tips, voorbeelden en wie weet het bespreken van jouw opdracht!

  • De DM’s staan altijd open voor persoonlijke begeleiding!

  • Het 53 pagina’s tellende werkboek t.w.v. € 12,95 krijg je als PDF toegestuurd, zodat je alle informatie ook nog eens rustig kunt nalezen en de oefeningen bij de hand hebt als je met je camera aan de slag gaat.

{

Door deze cursus kreeg ik niet alleen zin om mijn camera weer op te pakken, ik kreeg ook superveel inhoudelijke info waardoor mijn foto’s meteen mooier werden. Mariët kan heel goed uitleggen wat haar werk zo bijzonder maakt, maar laat tegelijkertijd veel ruimte om mijn eigen stijl te ontwikkelen.

Merel Lamboo

{