OVER MIJ

zodat je weet met wie je in zee gaat

Hi, ik ben Mariët en mooie dingen maken is mijn ding.

Is ‘mooie dingen’ niet een beetje vaag? Misschien, maar het is óók lekker breed. Je kunt er alle kanten mee op, de mogelijkheden zijn eindeloos. En daar hou ik nou net van. Fotografie is mijn grote liefde, maar daarnaast hou ik me graag bezig met tekenen en schrijven. Mooie dingen dus! Samen met mijn man en zoon woon ik in Den Haag, vlakbij zee. Dat zinnetje bovenaan is dan ook pun hartstikke intended want ik sta regelmatig met klanten in de branding: het strand is mijn allerliefste lievelingsplek en ik kom er graag om te genieten, te werken óf die twee te combineren. In mijn vrije tijd kun je me vaak met mijn neus in een boek vinden, ben ik aan het gamen óf zit ik aan tafel met vrienden om Dungeons & Dragons te spelen.

Verbinding, levendig, kleurrijk, echt. Vier belangrijke woorden als je het over mij, en dus ook over mijn werk hebt. Ik heb lang getwijfeld of ik de creatieve kant op wilde of iets met mensen wilde doen: in fotografie vond ik beide. Iemand fotograferen gaat voor mij verder dan alleen een mooi plaatje maken, ik wil je leren kennen en het allermooiste in je naar boven halen. Hierdoor ben ik altijd betrokken bij de mensen met wie ik werk, en sta ik soms zelf een traantje weg te pinken op een bruiloft. 

“I love my job,” zeg ik heel vaak. En dat meen ik, ik hou ontzettend veel van fotograferen en van mensen. Het is een kwetsbaar ding, het is liefdewerk. Elke keer weer ontstaat er een band met de mensen die ik voor me heb. Soms maar kort, soms voor veel langere tijd. Je geeft je bloot aan mij en dat vind ik mooi, dat raakt me. Ik hou ervan om vast te leggen wat het allerbelangrijkste is: liefde. Het verwelkomen van een nieuw hoofdstuk in je leven of soms juist helpen bij het afsluiten ervan, maar altijd met liefde in de hoofdrol. Met ‘dit is wie ik echt ben’ als leidraad. 

 

 

 

 

Het leven kent hoge bergen en diepe dalen, en dwars door alles heen loop en leef ik een paar passen mee, omdat woorden soms niet genoeg zijn. Soms een beetje aan de zijlijn, soms heel dicht bij de kern, maar altijd met liefde en warmte.

I can´t wait to hear from you!

Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar jou en je verhaal en ik heb zin om je te fotograferen.